Turism, Agrement


Pentru petrecerea cat mai placuta a timpului rezervat activitatilor turistice din sejurul dumneavoastra, va vom recomanda cateva destinatii si puncte de interes in zona municipiului Husi.                                album foto
        

Baza sportiva "Teleasa" , din localitatea Rasesti, proprietate a Complexului Turistic Dobrina , va ofera momente de relaxare activa ( tir si  pescuit sportiv.) de neuitat , intr=un peisaj minunat din lunca Prutului.  
In aceeasi zona puteti vizita Movila Rabaia  si biserica de la Soparleni, ctitorie a familiei Vasile Marian, aflate in imediata apropiere a celei mai mari Vami rutiere de la granita cu republica Moldova-  Vama Albita.
            

Episcopia Huşilor a fost întemeiată în anul 1598, funcţionând neîntrerupt până în vremea comunismului, când a fost desfiinţată. Episcopia si-a reluat activitatea în anul 1996. Cuprinde cinci protopopiate: Huşi, Bârlad, Vaslui, Negreşti şi Fălciu, cu 304 parohii, 500 lăcaşe de cult, 19 mănăstiri, 254 preoti, 250 de călugări, un Seminar Teologic şi câteva aşezăminte sociale.Manastirea cu hramul  " Schimbarea la Fata", aflata in imediata apropiere(700m) a pensiunei .Între anii 1999-2004 a înălţat biserica Mănăstirii "Schimbarea la Faţă" din Huşi, precum şi, alături, o clădire cu etaj, cu 40 de camere, pentru buna funcţionare a acestei mănăstiri; în perioada 2000-2004 a construit clădirea pentru Muzeul Eparhial Huşi, reconfigurînd fosta Casă Berea. Cînd nimeni nu mai crede că acolo se mai poate înălţa o clădire durabilă, Ioachim Mareş a demonstrat că poate să realizeze cel mai mare şi poate mai frumos muzeu de obiecte bisericeşti din România.